Сушильна машина вже встигла стати вашою незамінною помічницею в догляді за улюбленими речами, але для того, щоб вона й надалі тішила вас бездоганною роботою, не забувайте влаштовувати їй СПА-процедури.

 

Звісно, що ви можете звернутися і до майстра, але в самому процесі обслуговування сушильної машини немає ніяких складнощів і це забере у вас не так багато часу.

Після кожного циклу сушки рекомендовано очищати ворсовий фільтр м’якою ганчіркою, а за декілька циклів – промити теплою водою. Також регулярно зливайте воду з контейнера для конденсату та промивайте його для зняття налиплого ворсу.

Ретельно протирайте внутрішню поверхню завантажувальних дверцят та ущільнювач м'якою вологою тканиною для зберігання бездоганного зовнішнього виду вашої сушильної машини.

Обов'язково раз на місяць або після 30 циклів сушіння промивайте блок для конденсату під душем. Зауважте, що після промивання потрібно дочекатися повного висихання блоку і тільки потім вставляти його на місце.

Для моделей з тепловим насосом очищайте передню поверхню теплообмінника. Зауважте, що очищення теплообмінника заборонено проводити незахищеними руками, адже пластини теплообмінника дуже гострі та можуть травмувати ваші руки.

Раз на три місяці протирайте датчик вологості ганчіркою, змоченою в оцті. Це допоможе сушильній машині вірно визначати рівень вологості вашого одягу та ефективніше здійснювати процес його сушіння.