Останнім часом стає все більше і більше факторів ризику для здоров'я з боку респіраторних захворювань. Пандемія COVID-19 стимулює людей ізолюватися в закритих просторах, більше часу проводячи у власній оселі, включно з віддаленою працею з дому. Це створює подвійну проблему: спочатку підвищене вироблення пилу, а потім вдихання все більшої і більшої його кількості. Звідси – зростання алергічних реакцій, астматичних нападів та й просто погіршення якості життя. Провітрювання не завжди можливе і не завжди рятує. Часто вікна квартири або будинку виходять на дорогу, з якої в житло потрапляє ще більше пилу й шкідливих хімічних речовин.

Інша проблема – порушення режиму вологості в приміщенні. Як показують дослідження, оптимальна відносна вологість в холодну пору року повинна бути в діапазоні 30-45%, а в теплу – 30-60%. На практиці ж такі показники можна отримати лише в сезон дощів, постійно провітрюючи квартиру. Взимку повітря висушує опалювальна система, спекотним літом – підвищена температура в приміщенні. Все це призводить до пересихання слизових оболонок і шкіри. Організм людини стає вразливішим для проникнення хвороботворних бактерій та вірусів. Погіршується сон, в'януть домашні рослини. Пилу в пересушеному приміщенні стає більше, він легше поширюється й проникає в найвіддаленіші куточки та шпарини.

В якості вирішення обох проблем – із забрудненням повітря та з його пересиханням – можна запропонувати використання очищувачів і зволожувачів. Особливо зручно, коли ці пристрої об'єднані в єдиному корпусі.

Сучасні очищувачі повітря Sharp оснащуються одразу декількома системами датчиків, що включають датчик пилу, датчик температури і датчик вологи (в моделях із функцією зволоження повітря). Деякі моделі навіть можуть відстежувати запахи, рівень освітлення та наявність руху в кімнаті. Така інтелектуальна система здатна максимально точно визначати основні характеристики повітря в приміщенні й автоматично вмикатися з тією чи іншою інтенсивністю роботи. Наприклад, датчик освітлення дозволяє пристрою автоматично переходити в нічний режим, створюючи мінімум шуму та заощаджуючи електроенергію.

Наявність багаторівневої системи фільтрів поєднує в собі фільтри попереднього очищення, які поглинають найбільші частки пилу, а також поглиначі запахів та гіпоалергенні HEPA-фільтри, які захоплюють до 99,7% найдрібніших забруднювачів повітря. Спеціальні жалюзі забезпечують особливий режим циркуляції повітря, за якого пил ніби струшується з підлоги, а потім одразу ж всмоктується в очищувач.

Родзинка очищувачів повітря від Sharp – фірмова технологія Plasmacluster Ion, заснована на іонізації повітря позитивно і негативно зарядженими іонами. Ці іони відбирають у шкідливих мікроорганізмів водень, миттєво вбиваючи їх. Потім ці ж позитивно і негативно заряджені частинки з'єднуються в молекули води, створюючи додаткове зволоження. Численні дослідження підтверджують, що пристрої з підтримкою Plasmacluster Ion ефективно знищують бактерії, віруси, алергени, цвілеві грибки, неприємні запахи, а також прибирають статичну електрику та сприяють нормалізації водного балансу шкіри. Новітні дані також свідчать про високу ефективність технології Plasmacluster Ion в боротьбі з коронавірусною інфекцією.

Очищувачі Sharp з функцією зволоження повітря підтримують також і оптимальний рівень вологості в приміщенні. Вони роблять це практично безшумно та повністю автоматично згідно з показаннями вбудованих датчиків або за заздалегідь заданою програмою.