Японські інженери розробили і впровадили в сучасні холодильники SHARP систему підтримки свіжості продуктів під назвою ActiFresh Hybrid Coolling. Вона заснована на мінімізації обвітрювання продуктів шляхом додавання в конструкцію спеціальної пластини, що поглинає тепло.

Свіжість продуктів, які зберігаються в холодильнику, залежить від багатьох чинників. Серед них головними є, звичайно ж, температура й вологість. Для підтримки свіжості харчових продуктів протягом максимально тривалого часу вкрай важливо забезпечити в холодильнику сталість заданого режиму охолодження. З іншого боку, так само важливо не допустити пересихання продуктів через надмірну циркуляцію повітря. У звичайних холодильниках ці завдання взаємовиключні. Для підтримки заданої температури в усьому просторі холодильної камери потрібно забезпечити циркуляцію охолодженого повітря, а це, в свою чергу, призводить до пересихання і дегідратації продуктів. Простіше кажучи, їжа втрачає вологу і псується.

Не дивно, що вирішити дану проблему взялися саме японські інженери з компанії SHARP. Як відомо, японці – великі шанувальники такої ніжної та нетривалої в зберіганні їжі, як суші, роли й інші морепродукти. Саме тому в Японії і було розроблено систему ActiFresh Hybrid Coolling від SHARP, покликану допомогти японцям насолоджуватися улюбленими делікатесами без ризику їх псування в холодильнику. Дана технологія дає можливість підтримувати ідеальну свіжість морепродуктів і зберігати готові суші та роли без пересихання.

Система ActiFresh Hybrid Coolling побудована за принципом гібридного охолодження. У ній, як і в багатьох сучасних холодильниках, також присутній вентилятор, який забезпечує циркуляцію охолодженого повітря. Але переміщення по холодильнику повітря і, відповідно, пересихання продуктів мінімізовані завдяки застосуванню на задній стінці спеціальної алюмінієвої пластини. Як відомо, алюміній володіє рекордною в порівнянні з іншими поширеними металами теплоємністю, тобто, здатністю поглинати теплову енергію. Виготовлена з алюмінію пластина ніби «вбирає» тепло з повітря в холодильній камері, з її стінок, а також зі всіх продуктів, що в ній знаходяться. Потім спеціальна система виводить накопичене тепло назовні холодильника.

Такий підхід дозволяє ефективно охолоджувати холодильну камеру і продукти в ній без зайвої циркуляції повітря. В результаті продукти практично не обвітрюється і не зневоднюються, а температурні коливання зводяться до мінімуму. Таким чином, технологія ActiFresh Hybrid Coolling дозволяє зберегти свіжість продуктів протягом максимально тривалого часу після їхнього надходження до холодильника.